+46 72 16 40 020 info@sdmg.se

Hyr en e-commerce manager

Hyr en e-commerce manager. Om ni har en start-up av något slag och har koll på saker som produktion, distribution, produktutveckling, kapitalanskaffning med mera men inte är så intresserade av marketing…då kan det bästa vara att hyra in en marknadsansvarig person. En e-commerce ansvarig. SDMG har en gedigen kompetens efter att ha arbetat med online business sedan 1990-talet. 

* Är ni osäkra på hur ni skall lyckas sälja era produkter/tjänster?
* Känns det svårt med Digital marketing och att förstå hur man gör med sådant som Sökmotoroptimering, Google Annonsering, Facebook annonsering med mera?
* Har ni hört talas om konverteringsoptimering, Google shopping eller Content creation men vet inte riktigt vad det är och vad det är bra för?

* Har ni aldrig hört talas om Google Webmaster tools, Google Keyword Planner eller att man behöver Facebook Business account för att kunna göra Bra marketing på Facebook?
* Har ni ingen tid över för att sätta er in i hur allting fungerar online med avseende på marketing?

Lugn. Det är en djungel därute och extremt svårt att ha koll på allting om man saknar erfarenhet och intresse. Svaret är att det krävs massor av olika kompetenser för att lyckas sälja online… men Ni behöver först och främst en e-commerce manager. EN person med koll på alla delar och som kan säkerställa att just Er business växer online på bästa sätt. Snabbt och med lönsamhet.

 

Referenskunder hyr en e-commerce manager

SDMG ökade försäljningen på Bonti.se med drygt 400% på de första 4 månadernas arbete med SEO On Page. Säljet på Bonti.se ökade från ca 100 000/månad till 456 000 under de första 4 månaderna. Ytterligare 6 månader senare med kontinuerligt arbete hade försäljningen passerat 1 miljon i månaden. På Facebook annonsering skapade SDMG 14 ggr adspend i snitt med rekordet 43 ggr annonskostnaden i November 2019. På Google Ads snittade SDMG 10 gånger pengarna för Bonti.

Deeals är ett modernt säljföretag i Stockholm som anlitade SDMG våren 2020. Här optimerade vi alla befintliga sidor och skapade ett tiotal nya “SEO-sidor” samt gjorde också en remake på deras hemsidas design i syfte att öka konverteringen. Bland annat blev Deeals nummer ett på den relevanta sökfrasen “Säljbolag i Stockholm” redan efter 4 månaders arbete med SEO On Page. Detta genererar nya inkommande affärer med nya säljuppdrag varje månad för Deeals.

Gigger är en av Sveriges snabbast växande plattformar för Gigjobb. SDMG ansvarar för all Sökmotoroptimering och social media marketing. Bland annat var Gigger i topp på det organiska söket på fraser som “Gigjobb Sverige” och “Sök Gigjobb” redan efter 3 månaders SEO OnPage arbete. Efter att ha startat med sökmotoroptimering övertygades Gigger så om poängen att addera annonsering på Facebook och Google för att skapa brand recognition, öka antalet nya kunder och för att öka sin omsättning.

Resultat hösten 2020: Augusti – 285 nya frilansare, September – 450, Oktober 685, November 812 och December 473 (mindre aktivitet generellt i och med jul- och nyårshelger). Varje månad minskar klickkostnaden och kostnaden för att få in en ny “Giggare”.

Här analyserade vi hur det Europeiska mediabolaget Marquard Media Group skulle hitta vägar till Growth, och skrev guider till hur de skulle växa sin business online, när man våren 2020 kämpade med att komma ifrån print och ställa om till Online business. Bland annat levererade vi guider för hur man skulle öka sin organiska trafik från Google och skapa nya intäktsvägar genom att paketera nytt och kombinera web med Instagram annonsering. Arbetet var mycket uppskattat och hjälpte Marquard Media att se möjligheterna online. 

Hyr en e-commerce manager och få även Sveriges bästa inom SEO, SEM och SMM på köpet. En helhetslösning för bolaget som vill outsourca sin digitala marknadsföring.

Så funkar det att hyra en marknadsansvarig e-commerce manager

Om ni känner att ni behöver hjälp men tvekar att anställa en person som kostar er 50 000/månad plus så ytterligare 100 000/månad för konsulttjänster för personer som skall utföra arbete med SEO, SEM och SMM, CRO med mera så hyr ni kompetensen av oss bara.

1. Vi träffas och diskuterar era behov. Vi kommer fram till att ni behöver en handlingskraftig erfaren person som får saker att hända.
2. Vi signar ett avtal där Ni betalar 100 000 SEK i månaden till oss. För detta får ni en e-commerce manager plus all kompetens som krävs för att vi skall bli Bäst på SEO, SEM och SMM. Ni får alltså också en specialist i SEO, en som är expert på SEM och en som är grym på SMM. I vissa fall har vi kunnat sänka denna redan låga månadskostnad för att ta en del av betalningen i rörlig del och eller en del i aktiekapital.

Vi signar avtal på minst ett år men kan tänka oss att testa i mindre omfattning i 3 månader om ni känner er otrygga med att signa årsavtal direkt.

Kontakta Oss idag

14 + 13 =

SDMG helped me with a e-commerce manager. First of all he got us going on SEO and increased the sales from organic search with 400% in 6 months. Second he got us going on Facebook advertising and created 14 times adspend there. SDMGs people also got our website from really slow to the fastest in our business. Hiring a dedicated ecommerce manager was the best thing ever in my company. It took me into only business after 20 years focusing off line.

Tina Sundin

Founder Bonti.se, Bonti of Sweden AB

We found the best partner to launch our startup GoDigy.io with SDMG. Their experience within Affiliate marketing, website creation, Search engine optimisation and their dedication made it a simple decision. We are looking forward to many more years of cooperation with SDMG.

Per Fahlman

Founder GoDigy.io, GoDigy AB

SDMG analyzed the Growth opportunities for Marquard Media Poland (MMP) during a 4-week sprint. The team effectively identified 2 Growth areas and prepared comprehensive guides for the MMP team to execute.

Andrea Cordas

Innovation Director, Marquard Media Group