+46 72 16 40 020 info@sdmg.se

Annonsera på Amazon

Under flera år har det ryktats om att Amazon skall lanseras i Sverige. SDMG erbjuder professionell hjälp med annonsering även på denna för den svenska marknaden nya plattform. Som alltid får man väsentligt mycket mer försäljning, bättre resultat, och tjänar mer pengar om man anlitar proffs. På SDMG har vi specialister på Amazon-annonsering precis som vi har personer som är specialister på annonsering på Facebook, Instagram, Google, Youtube och andra plattformar.

Hur fungerar det att annonsera på Amazon?

Både privatpersoner och företag kan sälja via plattformen. Det behövs ingen egen webbplats då försäljningen sker direkt via Amazon. Du administrerar dina produkter och din försäljning vi Amazons Seller Central. Här kan du lägga till produktbeskrivningar, uppdatera lagerstatus och administrera betalningar. SDMG hjälper företag att annonsera på Amazon.

Vad kostar det att sälja på Amazon som företag?

Som företag väljer du Professional plan, det innebär att du tänkt dig att sälja mer än 40 produkter per månad. Detta kostar $39.99 per månad + en avgift per såld produkt. Sedan bestämmer ni själva hur mycket pengar ni vill lägga per månad på Amazon annonsering.

Var syns annonser på Amazon?

Att starta med Amazon annonsering fungerar på snarlikt sätt som annonsering med Google Ads. När man skriver in ett sökord i sökfältet och får fram ett sökresultat så kommer sponsrade produkter upp på sidan. Dessa märks med “sponsored” eller “ad”.

PPC Amazon

Vill du som annonsör få bättre synlighet på dina produkter så lägger du ett bud för varje specifikt sökord. Detta leder till en högre position i Amazons SERP. Och precis som med Google Ads betalar du som annonsör endast när någon klickar på din annons – PPC.

Headline Search Ads på Amazon (HSA)

Företag som har fler än tre produkter i sin katalog kan investera i så kallade Headline Search Ads. Dessa annonser kommer upp högst upp i sökresultatet och i en banner kan annonsören välja att fronta tre produkter för den potentiella kunden.

Amazon Headline Search Ads

Annonsen kan dessutom ledas till en skräddarsydd landningssida.

Anpassad landningssida på Amazon

Product Display Ads på Amazon

Som annonsör kan du rikta dina annonser genom att välja ur en lista av produkter (exempelvis liknande produkter du säljer) eller så kan du välja att rikta annonsen mot intressekategorier. En annons per kategori gäller.

Amazon Display Ad

SDMG kan sköta all Amazon annonsering i Sverige så ni som driver e-handel kan fokusera på er dagliga business. Vi kan jobba Resultatbaserat så ni slipper likviditetsproblem och tidsproblem med att addera en ny kanal för att nå ut med era produkter. Är du intresserad av att höra mer om hur vi hjälper våra kunder att nå framgång med annonsering – kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation.

Amazon Annonsering på produktsidor

Som Amazon annonsör kan du även visa dina annonser inne på en produktsida.

Annons på Amazon produktsida

Och du får även upp sponsrade produkter relaterade till din sökning.

Sponsrade produkter Amazon

Läs mer – TJÄNSTER läs om våra tjänster inom SEM, SEO, AR för e-handel, med mera här.